post@movementdans.no
Mandag, Tirsdag og Torsdag 15:30-21:00

JAZZ

Jazzdans er en dansestil med mye energi og rytme. Her får elevene jobbet med koordinasjon, styrke, smidighet og teknikk. Jazzdans er en stor sjanger som inneholder mye og kan derfor variere i klassene. Det kan variere fra tradisjonell jazz og musikaljazz til samtidsjazz eller mer funky jazz. I tillegg til teknikk, lærer elevene seg morsomme og inspirerende koreografier, de blir også utfordret på musikalitet og innlevelse. Disse klassene skal forberede elevene til å stå på en scene. Velkommen til en fartsfylt, krevende og gøy time!

CONTEMPORARY

Hos oss baserer vi undervisningen i disse klassene på release-teknikk, men med innspill fra andre moderne teknikker med felles fokus som gulvarbeid, on/off balance, flyt og improvisasjon. Klassen inneholder ulike øvelser som skal utvikle elevenes koordinasjon, styrke, bevegelighet og selvstendighet. Vi jobber mye med gulvarbeid, myke møter med gulvet og avspenning. Det å kunne forstå og å bruke ulike bevegelseskvaliteter er også et fokus. Elevene vil lære koreografier men samtidig få utforske hvordan å uttrykke seg på ulike måter gjennom bevegelse. Dette er en klasse hvor elevene får muligheten til å utforske personlig uttrykk og ulike måter å bevege seg på.

GIRLY STYLE

Disse klassene er perfekt for alle de flotte jentene der ute som har lyst til å vise seg litt frem. Hos oss er disse klassene en blanding av ulike dansestiler hvor pedagogen har mulighet til å variere mellom flere sjangre. Fokuset i timen er å jobbe med holdning, selvtilitt, musikalitet, innlevelse og teknikk med ett feminint preg. Vi ønsker at disse klassene skal være en energi BOOST som oppfordrer alle til å ha troen på seg selv og være den de er! Om du har erfaring fra andre dansesjangre, men kjenner at du ønsker å bli utfordret på musikalitet, innlevelse, femininitet og koreografi, så er dette klassen for deg.

HIP HOP

På hip hop kurs hos oss lærer elevene grunnleggende teknikk hvor de samtidig blir utfordret på de ulike stilene som er etablert innen sjangeren Hip Hop. Det finnes flere ulike stilarter innen Hip Hop. Stilen som undervises er i stor grad preget av pedagogens egen dansestil. Musikken som danses til er R&B, pop og rap. Det kan variere fra old school, new school eller med ett mer komersielt uttrykk. Pedagogen kan også hente elementer fra andre urbane dansestiler. Det som skiller hiphopdans fra andre danseformer er at danserne freestyler (improviserer) ofte og at hiphopdanserne engasjerer seg i «dansebattles». Dette er danseklasser med høyt energinivå hvor elevene får muligheten til å være kreative samt å jobbe fram sin egen stil. Uttrykk som «groove» og «attitude» står sentralt.

BARNEDANS

Her fokuseres det på danseglede! I denne timen legger vi vekt på kreativ utfoldelse, kroppsbevisthet, koordinasjon og rytmeforståelse gjennom lek og læring. De lærer grunnleggende posisjoner og teknikk fra både klassisk ballett men også jazz. Vi har fokus på å skape ett trygt miljø hvor barna blir trygge på pedagogen og på hverandre.